woensdag 7 september 2011

Nieuwe kas

Het wachten is op het afrijpen van de pepers, dus eigenlijk is er weinig te melden, maarrrrr.....

We zijn begonnen met het bouwen van nòg een kas, want als je eenmaal bent aangestoken door het peper virus, dan wil je meer, véél meer! De ruimte is er niet echt, maar toch is het weer gelukt.

We hadden, waar nu de polycarbonaat kas staat, een houten schuur staan. Een hele hoop van dat hout lag niets te doen in de achtertuin. Aangezien we beiden meer pepers willen en je dan al snel ruimte tekort komt, hebben we bedacht dat we een kas gaan maken van dat hout.

De afmetingen: Op het hoogste punt van het dak 196 cm. Het laagste punt 180 cm. De breedte is 300 cm en diepte is 100 cm. We gaan het met doodgewoon transparant plastic bekleden. Mocht dat om wat voor reden dan ook niet bevallen, dan kiezen we voor gewapend SUV-folie.

We verwachten dat gewoon transparant plastic het prima zal doen en dat is te hopen ook, omdat alles wat we doen, het liefst zo goedkoop mogelijk moet, zonder aan kwaliteit in te hoeven leveren. Er komen, als alles meezit, 2 schuifdeuren in. Dat is in theorie heel aardig bedacht, al zeg ik het zelf, maar nu moet het in de praktijk ook nog leuk werken. Daarover later meer.

Op de grond hebben we antiworteldoek liggen en daar overheen komt een laag grind. Natuurlijk is alles in overleg met de buren gedaan, want het is wel zo prettig als mensen er van op de hoogte zijn wat je nu weer van plan bent en je hun schutting niet stiekem staat te slopen. Het weer zit niet echt mee en het ziet er ook niet naar uit dat het op korte termijn wèl mee gaat zitten, dus dit gaat wel even duren.

Het is heel erg leuk om te doen! We houden jullie uiteraard op de hoogte. Dit zijn de vorderingen van de kas tot op heden:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten